Politie in Luik omsingelt man na achterlaten verdachte tassen

Print
Politie in Luik omsingelt man na achterlaten verdachte tassen

Afbeelding: Twitter

Twee verdachte tassen die eerder vandaag in een stadsbus in het Luik waren gevonden, blijken loos alarm. Dit heeft de Belgische politie laten weten.

De tassen zorgden voor commotie nadat een man ze in de stadsbus achterliet en de benen nam. De buschauffeur vertrouwde het zaakje niet en maande alle reizigers de bus ogenblikkelijk te verlaten. Hij waarschuwde vervolgens de politie die ook omwonenden opdroeg hun huizen te verlaten. De straat werd afgezet en de ontmijningsdienst kwam ter plekke voor onderzoek. Dat meldt La Libre Belgique. 

Even later werd de verdachte gesignaleerd in een andere bus. Ook hier sloeg de chauffeur alarm en droeg passagiers op het voertuig te verlaten. 

Omsingeld
De politie omsingelde de verdachte en beval hem zich uit te kleden om zeker te zijn dat hij geen explosieven droeg.

,,Ik zag gewapende militairen die de bus omsingelden", aldus een getuige tegen RTL Info. In de bus zit een man met het hoofd voorovergebogen. ,,Het is niet de eerste de beste bus. Het is de bus de Luik met Verviers verbindt, en met wat er al in Verviers gebeurt, baart ons dat zorgen". Verviers staat bekend als broedplaats van extremisme in België. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →