Politie in Luik omsingelt man na achterlaten verdachte tassen

© Twitter

Twee verdachte tassen die eerder vandaag in een stadsbus in het Luik waren gevonden, blijken loos alarm. Dit heeft de Belgische politie laten weten.

Redactie

De tassen zorgden voor commotie nadat een man ze in de stadsbus achterliet en de benen nam. De buschauffeur vertrouwde het zaakje niet en maande alle reizigers de bus ogenblikkelijk te verlaten. Hij waarschuwde vervolgens de politie die ook omwonenden opdroeg hun huizen te verlaten. De straat werd afgezet en de ontmijningsdienst kwam ter plekke voor onderzoek. Dat meldt La Libre Belgique.

Even later werd de verdachte gesignaleerd in een andere bus. Ook hier sloeg de chauffeur alarm en droeg passagiers op het voertuig te verlaten.

OmsingeldDe politie omsingelde de verdachte en beval hem zich uit te kleden om zeker te zijn dat hij geen explosieven droeg.

,,Ik zag gewapende militairen die de bus omsingelden", aldus een getuige tegen RTL Info. In de bus zit een man met het hoofd voorovergebogen. ,,Het is niet de eerste de beste bus. Het is de bus de Luik met Verviers verbindt, en met wat er al in Verviers gebeurt, baart ons dat zorgen". Verviers staat bekend als broedplaats van extremisme in België.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee