Reconstructie rondom schietende agent van start

Print

Afbeelding: Luc Lodder

Het onderzoek in de strafzaak tegen Glenn K., die ervan wordt verdacht op agenten te hebben ingereden, is donderdagmiddag heropend.

Op last van de rechtbank wordt de gang van zaken rond de schietpartij van 22 augustus 2013 bij coffeeshop The Brothers in Heerlen gereconstrueerd.

Schietende agent
Een agent schoot toen op de bijrijder van K., die per auto probeerde te vluchten. De rechtbank wil nu kijken of de verklaring van de verdachte kan kloppen. K. bezwoer dat hij niet had gezien dat het agenten waren die op hem af kwamen en dacht dat het overvallers waren. De daadwerkelijke reconstructie vindt pas in de avonduren plaats; van tevoren worden nog getuigen gehoord.

Niet aanwezig
De schietende agent en de bijrijder van verdachte Glenn K., die werd geraakt tijdens het incident van 22 augustus 2013, zijn niet bij de reconstructie op de parkeerplaats van coffeeshop The Brothers in Heerlen. Dat zou te belastend zijn voor beiden. De rechtbank, die daar alle begrip voor heeft, zit in een politiecabin en kijkt live naar een interview met de verdachte op de parkeerplaats, afgenomen door een teamleider van de recherche. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →