Max Verstappen doneert smak geld aan coureur (17) die beide benen verloor

© Billy Monger

Het Britse racetalent Billy Monger(17) raakte afgelopen weekend tijdens een zware crash beide benen kwijt. Max Verstappen doneerde 18.000 euro en roept zijn fans op hetzelfde te doen.

Jack Martens

"Als collega-racer ben ik ongelofelijk geschrokken van Billy Mongers verschrikkelijke crash op Donington Park", begint Verstappen op zijn Instagram-account. "Als u de mogelijkheden hebt, doneer dan net als mij."
 


Talent
Monger geldt als een groot talent in Engeland. In zijn nog prille carriere wist hij verschillende nationale titels te verzamelen en ook dit jaar was hij in de Formule 4-klasse een van de titelfavorieten. 

Crowdfunding
Voor de jonge coureur werd een paar dagen geleden een crowdfundingactie op touw gezet. Doel was om 260.000 pond bij elkaar te krijgen om onder andere de jarenlange therapie, medische hulp en aanpassingen in en romdom huis te kunnen bekostigen.
 

 


500.000 pond
Net als Verstappen, deelden andere prominenten uit de racewereld de crowdfunding-actie massaal waardoor een miljoenenpubliek werd bereikt. Brit en landgenoot van Monger Jenson Button doneerde al 15.000 pond. Op moment van schrijven is bijna 500.000 pond opgehaald maar de teller blijft vooralsnog flink stijgen. Doneren kan hier
 


De beelden van de crash kun je hieronder bekijken. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

 


Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee