Koningskinderen in L-magazine

Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander© ANP/Bas Czerwinski

Als aanloopje naar koningsdag portretteren wij zaterdag in L-magazine vijf Limburgers. Vijf generatiegenoten van onze koning die ook dit jaar vijftig worden of net geworden zijn. Dat wij dit doen op de statige trap van kasteel Hoensbroek, is geen toeval.

Ivar Hoekstra

Kasteel Hoensbroek is in het verleden meermaals vereerd met Koninklijke visite. De prinsen Bernhard en Claus kwamen op bezoek, evenals koningin Juliana. Het verhaal gaat dat er een eigen toilet vereist was voor koninklijk gebruik. Halverwege deze fraaie trap, de grootste van het kasteel, is een toilet aangetroffen die schijnbaar voor een visite is ingebouwd. De laatste keer dat er Koninklijke voeten over de trap bewogen was in 1983. Prinses Juliana landde met een helikopter op het eerste plein en werd ontvangen in het kasteel.

De vijf generatiegenoten van onze koning vertellen in L-magazine over hun leven als kersverse Abraham/Sara en hun band met Willem-Alexander, de man die ze als leeftijdsgenoot toch net iets intensiever volgen dan de andere leden van het koninklijk huis. “Ik weet nog dat hij zijn Volvo in de vangrail parkeerde op weg naar wintersport”, weet de een en de ander weet zich nog het propjesincident (een balorige, nog jonge prins schoot met een elastiekje propjes naar de fotografen) op het bordes van paleis Soestdijk te herinneren. “Dat jaarlijkse defilé, daar keek ik altijd naar als kind”.  

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee