Voor Venlose scholen wordt niet meer geloot

© Harry Heuts

Er wordt niet meer geloot voor de Venlose scholen Valuas, Blariacum en Den Hulster. Ook in de toekomst niet.

Angela Janssens

Dat zegt Peter Badoux, voorzitter van het college van bestuur van scholenkoepel OGVO waar de drie middelbare scholen onder vallen.

“Elke leerling kan zich in 2018 inschrijven bij de school die het beste bij hem of haar past. Hij of zij mag ervan overtuigd zijn dat er een goede plek is gereserveerd”, stelt Badoux een dag nadat is besloten om de loting voor het Balriacumcollege in Blerick ongedaan te maken.

RuimtegebrekBij die loting zijn eerder 47 nieuwe brugklassers die zich hadden aangemeld voor het Blariacum buiten de boot gevallen. De Blerickse school kampt met ruimtegebrek en kan niet alle 417 eerstejaars kwijt die zich voor schooljaar 2017-2018 hebben aangemeld. Het bestuur van scholenkoepel OGVO zag zich daarop genoodzaakt om te loten. De in totaal 47 kinderen die na de loting niet naar het Blariacum konden, zouden een plek krijgen op de school die hun tweede keuze was: Den Hulster.

Lees ook: Tientallen teerlingen 'uitgeloot' voor Blariacumcollege

CommotieDat zorgde voor veel commotie. De ouders van alle 47 uitgelote kinderen zijn op gesprek geweest bij het Blariacumcollege, zegt campusdirecteur Jan Jenneskens. “Loting, dat werkt niet. Het is niet in het belang van het kind en daar moeten wij als school toch voor staan. Daarom hebben wij het bestuur van onze scholenkoepel gevraagd om de uitslag van de loting ongedaan te maken. Dat is woensdagavond gebeurd. De leerlingen die zich hebben aangemeld, kunnen allemaal naar het Blariacum. Al weten we nu nog niet hoe we het gebrek aan ruimte moeten oplossen. Want dat is er natuurlijk nog steeds en we hebben er geen idee van hoe dat straks moet. Met alleen een noodlokaal plaatsen, ben je er niet. De nieuwe leerlingen hebben nadrukkelijk voor ons onderwijsconcept gekozen: persoonlijk, kleinschalig en sportief. Dat willen we hoe dan ook overeind houden. Na de meivakantie gaan we creatieve oplossingen zoeken voor ons gebrek aan ruimte.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee