Poppodium Venlo start broedplaats poptalent: Verdieping Nul

© Laurens Eggen

Poppodium Grenswerk start met Verdieping Nul: een broedplaats voor nieuw poptalent waar ruimte is om te repeteren en het volgen van workshops of lessen. Ook kunnen er opnames gemaakt worden in de studio.

John Verstraelen

Ieder jaar nodigt Verdieping Nul een zogeheten artist-in-residence uit. Het eerste jaar is dat de Venlose band The Soup. De start is op zondag 30 april met een open dag.

Inzitten op talentontwikkelingVerdieping Nul is letterlijk de begane grond in het poppodium met vier oefenruimtes en een opnamestudio. Op Verdieping Nul werken muzikanten, dj’s en producers, op eigen houtje of onder professionele begeleiding. “Als poppodium willen we steviger inzetten op talentontwikkeling,” zegt Grenswerk-directeur Tim Gaal: “De oefenruimten waren uiteraard al langer in gebruik, maar het afgelopen jaar hebben we veel contacten gelegd met educatieve partners en we hebben onze studio-ruimte ingericht. Naast oefenen met je band kun je bij ons terecht voor het maken van opnames, het leren bespelen van een instrument of het volgen van een workshops zoals bandcoaching. Ook voor dj’s is het mogelijk om tracks te produceren en op te nemen onder begeleiding. Het is nu zaak dit maximaal onder de aandacht te brengen zodat de lokale muzikanten weten waar ze terecht kunnen.”

Kunstencentrum Venlo, DJ Academy Venlo, muziekspeciaalzaak Max Guitar en verschillende onafhankelijke muziekdocenten zijn verbonden aan Verdieping Nul.

The SoupTijdens de open dag op 30 april kunnen bezoekers en muzikanten een kijkje nemen in de oefenruimtes en studio. Er worden verschillende demo’s en workshops gegeven door de docenten en de DJ Academy Venlo. Max Guitar demonstreert een aantal instrumenten. Ook zal The Soup laten zien hoe een opname-sessie in z’n werk gaat. Later geeft de band in het eetcafé een kleine show.

Binnen Verdieping Nul valt ook het artist-in-residency project: ieder jaar wordt een talentvolle band of artiest begeleid en gecoacht door het poppodium. De professionals van het podium zullen de artiesten ondersteunen op het gebied van carrière-planning, promotie, opname en performance. De Venlose band The Soup is de eerste band die uitgekozen is voor het artist-in-residency project. Het jaar wordt afgesloten met een grote show van de band..

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee