Deel kunstwerk MH17 op transport vanuit Maasbracht

Print
Deel kunstwerk MH17 op transport vanuit Maasbracht

Afbeelding: Jeroen Kuit

Een deel van het gedenkteken dat binnenkort wordt onthuld voor de slachtoffers van vlucht MH17 is donderdagochtend vanuit Maasbracht op transport gegaan naar Haarlemmermeer.

De roestbruine achterwand van de sculptuur is vervaardigd bij het Maasbrachtse bedrijf Antonius, dat stalen constructies en vormen maakt voor industriële doeleinden, maar soms ook voor kunstwerken.  Het gevaarte weegt tien ton, vandaar dat het enige voeten in de aarde had voordat het op een vrachtwagen lag.  

De  wand stelt een ooglid voor, waarvoor een gepolijste ‘lens’ komt met de namen van de slachtoffers.  Het gedenkteken komt te midden van het herinneringsbos met 298 bomen, één voor elk slachtoffer. Ontwerper van het kunstwerk is Ronald A. Westerhuis. Het Maasbrachtse bedrijf werkt vaker met hem samen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →