Protest tegen invoering blauwe parkeerzone in Venlo

Bij slagerij Hamans kunnen bezoekers de protestposters meenemen.

Bij slagerij Hamans kunnen bezoekers de protestposters meenemen. © Mara van den Oetelaar

Inwoners van Venlo-Oost verzetten zich tegen de invoering van een blauwe parkeerzone.

Daan de Hulster

Achter diverse ramen hangen protestposters die via slagerij Hamans aan de Hogekampweg worden verspreid. In de slagerij is inmiddels bovendien een handtekeningenactie gestart.

Geen parkeeroverlastEr bestaat verzet omdat particulieren vinden dat ze niet de kans hadden met de gemeente in gesprek te gaan over de invoering van de blauwe zone. Bovendien vinden ze dat niet nodig omdat in een groot deel van de wijk geen parkeeroverlast zou zijn.

Twee uur gratisDe gemeente Venlo wil de blauwe parkeerzone per half juni invoeren. Die houdt in dat auto’s in meerdere aangewezen straten nog maar twee uur gratis mogen parkeren. Bewoners en bedrijven kunnen voor respectievelijk 23 en 69 euro per jaar een ontheffing voor het gebruik van een blauwe parkeerschijf aanvragen. Behalve in Venlo-Oost, komen er vanaf juni ook blauwe zones in Venlo-Noord, Venlo-Zuid, Blerick en Tegelen.

Geen bezwarenIn een reactie laat de gemeente Venlo weten nog geen officiële bezwaren te hebben gezien. Particulieren hebben tot 31 mei de tijd om via de officiële weg bezwaar in te dienen. Volgens de gemeente is er al wel per mail, telefoon of brief geklaagd over de invoering van de blauwe zone.

Gratis parkeerplekDe gemeente stelt dat de invoering van de blauwe zone een zorgvuldig en uitvoerig proces is geweest. "Al jaren wordt door bewoners en wijkoverleggen rondom de binnenstad geklaagd over parkeeroverlast tijdens drukke en reguliere dagen”, zegt de woordvoerder. "Die overlast wordt veroorzaakt door bezoekers die een gratis parkeerplek zoeken en mensen die werken in de binnenstad. Er is een enquête uitgezet in de wijken en op basis van de reacties een voorstel gemaakt in welke straten de blauwe zones worden ingevoerd. De resultaten zijn besproken met de betreffende wijkoverleggen, die op hoofdlijnen hebben ingestemd.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee