Limburgse militair verdacht van het in scene zetten van overval

© iStock

Een 21-jarige militair uit Sittard wordt ervan verdacht samen met een achttienjarige caissière een roofoverval in een supermarkt in Born in scene te hebben gezet.

Redactie

De militair en de vrouw uit Born zijn opgepakt, maakte de Koninklijke Marechaussee donderdag bekend.OvervalDe vermeende overval zou op 30 december 2016 zijn gepleegd. De militair liep rond 15.00 uur de supermarkt aan de Kerkstraat in Born binnen en ging rechtstreeks op de kassa van vrouw af. Hij riep dat het om een overval ging, waarop zij hem een geldbedrag gaf.WapensNa rechercheonderzoek zijn beide verdachten aangehouden. Bij de militair thuis werden drie niet van echt te onderscheiden gasdrukwapens gevonden. De militair wordt vrijdag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Dat geldt niet voor de vrouw, maar zij blijft wel verdachte in de zaak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee