Goed nieuws voor Fortuna: 'promotie' voor gezonde financiën

© Rob Oostwegel

Fortuna Sittard heeft gisteren een belangrijke stap gezet op de weg om financieel weer gezond te worden.

Ron Langenveld

Want slechts enkele weken nadat de licentiecommissie de club nog zes punten in mindering bracht vanwege de slechte financiële situatie waarin de Fortuna vorig seizoen verkeerde, kwam er gisteren plots positief nieuws uit de Zeister bossen.

Veilge categorieNa geruime tijd in categorie 1, de categorie van de financiële zorgenkindjes te zijn ingedeeld, heeft de licentiecommissie de Sittardse club op basis van een recente financiële meting de ‘veilige’ categorie 2 status toegekend. Die indeling is een belangrijke opsteker voor de club die vorige zomer werd overgenomen door de Turkse investeerder Isitan Gün.

Crisis te bovenDe strenge financiële eisen waaraan Fortuna als categorie 1 club moet voldoen, zijn met de nieuwe indeling nog niet van de baan. Daarvoor moet de club ook het volgende meetmoment door de licentiecommissie in categorie 2 worden ingedeeld. De KNVB hanteert daarvoor drie meetmomenten per jaar.

Fortuna zegt er zelf niet aan te twijfelen dat de club ook dát meetmoment positief zal scoren, aangezien de club volgens eigen zeggen dankzij de hulp van Gün de financiële crisis inmiddels te boven is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee