Leven Frans Boermans op de planken als toneelstuk

© De Limburger

Het levensverhaal van de bekende Venlose tekstdichter Frans Boermans (1917-1919) is het komende najaar te zien als toneelstuk. In het Venlose theater De Maaspoort brengt het Volkstheater Frans Boermans dertien keer de voorstelling ’t is maar veur efkes op de planken.

Harry Lucker

Volgens schrijver van het stuk Sef Peeters wordt het zeker geen avond waarin uit volle borst kan worden meegezongen met de bekendste carnavalsliedjes van Boermans.

Kinderen"Het stuk gaat over het leven van Boermans en dat was niet altijd vrolijk", zegt Peeters. Bijzonder is dat Boermans kinderen Theu, Lottie en Frans jr. zijn betrokken bij de productie.

Theu adviseerde bij het schrijven van het script en kwam met input voor het levensverhaal van zijn vader. Frans jr is betrokken bij de productie achter de schermen, terwijl dochter Lottie meespeelt. Haar man Wim Naus is als musicus bij de voorstelling betrokken die wordt geregisseerd door Marnix Mulder.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee