Leven Frans Boermans op de planken als toneelstuk

Print
Leven Frans Boermans op de planken als toneelstuk

Afbeelding: De Limburger

Venlo - Het levensverhaal van de bekende Venlose tekstdichter Frans Boermans (1917-1919) is het komende najaar te zien als toneelstuk. In het Venlose theater De Maaspoort brengt het Volkstheater Frans Boermans dertien keer de voorstelling ’t is maar veur efkes op de planken.

Volgens schrijver van het stuk Sef Peeters wordt het zeker geen avond waarin uit volle borst kan worden meegezongen met de bekendste carnavalsliedjes van Boermans. 

Kinderen
"Het stuk gaat over het leven van Boermans en dat was niet altijd vrolijk", zegt Peeters. Bijzonder is dat Boermans kinderen Theu, Lottie en Frans jr. zijn betrokken bij de productie.

Theu adviseerde bij het schrijven van het script en kwam met input voor het levensverhaal van zijn vader. Frans jr is betrokken bij de productie achter de schermen, terwijl dochter Lottie meespeelt. Haar man Wim Naus is als musicus bij de voorstelling betrokken die wordt geregisseerd door Marnix Mulder. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →