Koning vertelt in nieuw interview over verlies Friso

Koning Willem-Alexander wordt geïnterviewd door Wilfried de Jong op de Eikenhorst ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag.

Koning Willem-Alexander wordt geïnterviewd door Wilfried de Jong op de Eikenhorst ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag.© ANP

Koning Willem-Alexander is voor zijn 50ste verjaardag geïnterviewd door Wilfried de Jong. Het televisie-interview wordt de avond voor zijn verjaardag, op woensdag 26 april, uitgezonden.

Jeroen Schmale

Het is de eerste keer dat Willem-Alexander als regerend vorst een groot televisie-interview geeft. De laatste keer dat hij dat deed was vlak voor zijn inhuldiging, vier jaar geleden. Samen met Máxima werd hij destijds aan de tand gevoeld door Marielle Tweebeeke en Rick Nieman.HistorischHet gesprek is opgenomen bij de koning thuis, op de Eikenhorst in Wassenaar. Aan de hand van historische televisiefragmenten kijkt Willem-Alexander terug op zijn eigen leven en op nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen vijftig jaar.Rampvlucht Hij praat onder meer over zijn jonge jaren op kasteel Drakensteyn, zijn speciale band met Nelson Mandela en zijn succesvolle deelname aan de Elfstedentocht, maar ook over het verlies van zijn broer Friso en de ramp met vlucht MH17.Het is de eerste keer dat Wilfried de Jong, drie zomers lang de presentator van Zomergasten en jarenlang de interviewer in de programmareeks 24 uur met, Willem-Alexander voor de televisie spreekt.Het interview is woensdag 26 april vanaf 20.30 uur te zien op NPO1 en RTL4.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee