Koning vertelt in nieuw interview over verlies Friso

Print
Koning vertelt in nieuw interview over verlies Friso

Koning Willem-Alexander wordt geïnterviewd door Wilfried de Jong op de Eikenhorst ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag. Afbeelding: ANP

Koning Willem-Alexander is voor zijn 50ste verjaardag geïnterviewd door Wilfried de Jong. Het televisie-interview wordt de avond voor zijn verjaardag, op woensdag 26 april, uitgezonden.

Het is de eerste keer dat Willem-Alexander als regerend vorst een groot televisie-interview geeft. De laatste keer dat hij dat deed was vlak voor zijn inhuldiging, vier jaar geleden. Samen met Máxima werd hij destijds aan de tand gevoeld door Marielle Tweebeeke en Rick Nieman.

Historisch
Het gesprek is opgenomen bij de koning thuis, op de Eikenhorst in Wassenaar. Aan de hand van historische televisiefragmenten kijkt Willem-Alexander terug op zijn eigen leven en op nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen vijftig jaar.

Rampvlucht
Hij praat onder meer over zijn jonge jaren op kasteel Drakensteyn, zijn speciale band met Nelson Mandela en zijn succesvolle deelname aan de Elfstedentocht, maar ook over het verlies van zijn broer Friso en de ramp met vlucht MH17.

Het is de eerste keer dat Wilfried de Jong, drie zomers lang de presentator van Zomergasten en jarenlang de interviewer in de programmareeks 24 uur met, Willem-Alexander voor de televisie spreekt.

Het interview is woensdag 26 april vanaf 20.30 uur te zien op NPO1 en RTL4.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →