Feest in Venlo, VVV voor derde keer in geschiedenis kampioen

Print
Feest in Venlo, VVV voor derde keer in geschiedenis kampioen

Afbeelding: ANP

VVV is vrijdagavond voor de derde keer in de clubgeschiedenis kampioen geworden in de Eerste Divisie. Een 0-0 gelijkspel bij Eindhoven was voldoende voor de titel.

VVV speelde vrijdagavond allesbehalve een sprankelende wedstrijd. Het resultaat ging boven alles, zodat het volle uitvak na afloop een mooi feestje kon bouwen. Op de spaarzame momenten dat FC Eindhoven voor de pauze gevaarlijk werd hield VVV-doelman Delano van Crooij zijn ploeg overeind.


VVV Venlo speler Vito van Crooij in duel met Rai Vloet

VVV tegen tien man
VVV speelde na een uur nog slechts tegen tien Eindhovenaren vanwege een rode kaart voor Van den Buijs. In de slotfase kreeg Seuntjens nog een unieke mogeljikheid om het duel te beslissen. Hij schoot de bal echter hard tegen de linkerpaal.

VVV-trainer Maurice Steijn was na afloop dolgelukkig. Hij beleefde zijn tweede kampioensschap in de Eerste Divisie. In 2000 behaalde hij als speler de titel met NAC. 


Derde titel in clubhistorie
Het is de derde titel in de Eerste Divisie voor VVV in de clubhistorie. Eerder werd de club al kampioen in 1993 en 2009. 

Lees ook: Kampioensfeest VVV gepland op zaterdag

Koppositie
VVV pakte de koppositie die seizoen voor het eerst op 4 november. Daarna moest de club even toezien hoe MVV de de ranglijst aanvoerde, maar na een overtuigende zege op RKC op 28 november werd en bleef de Koelclub de rest van het seizoen de trotse koploper van de Jupiler League. 

Titel kwestie van tijd
De titel voor VVV was al een tijdje een kwestie van tijd. Naaste belager Jong Ajax volgde al weken op geruime afstand waardoor het niet langer de vraag was of, maar wanneer de Venlonaren kampioen werden. Afgelopen maandag had VVV de eerste kans, een gelijkspel tegen Emmen bleek toen echter nog net niet voldoende. Vrijdagavond was het bij de tweede kans wel raak. 

Promotie
Het is het tweede feestje in korte tijd voor de mannen van Maurice Steijn. Vorige week vrijdag promoveerde VVV al naar de Eredivisie door met 1-2 te winnen van RKC. 

 

Zaterdag in De Limburger een uitgebreide bijlage over het kampioenschap van VVV