De columniste die nooit naar Venlo wilde...., ging toch

Print
De columniste die nooit naar Venlo wilde...., ging toch

Foto: Google Streetview

Yasmina Aboutaleb zorgde vorig jaar voor ouderwetse ophef toen ze in een column schreef over haar gesprek met een Venlonaar in het Vondelpark. Haar conclusie destijds: die stad ga ik nooit bezoeken.

Dat was natuurlijk tegen het zere been van de Venlonaren. Omroep Venlo, deze krant en zelfs de burgemeester van Venlo bemoeide zich er mee. En met succes. In de column van Aboutaleb van vrijdag valt te lezen hoe de journaliste van het Parool alsnog naar Venlo toog. 

Hotel
Heel positief leek ook dat bezoek in eerste instantie niet te worden. "Ik logeerde in het Sta­tionshotel - het enige beschikbare hotel, omdat het dat weekend stikte van de Duitsers, tevens het slechtste hotel waar ik ooit kwam", schrijft Aboutaleb. 

Het volgens haar teleurstellende hotel was echter ook meteen het enige punt van kritiek. 'Een heerlijk frietei' in een snackbar waar 'alles nog vooroorlogs is', zorgde voor de ommekeer. "En iedereen was verschrikkelijk aardig."

Terugkeer
Een rondleiding door burgemeester Scholten himself deed uiteindelijk de rest. De uiteindelijke conclusie staat dan ook haaks op haar vorige verdict. "Ik denk dat ik er nog wel eens terugkom, in Venlo", zo besluit Aboutaleb haar column dit keer.