Bijval voor Limburger: 'verbod op ouwehoeren tijdens concert'

Print
Bijval voor Limburger: 'verbod op ouwehoeren tijdens concert'

Foto: ANP/Paul Bergen

Leon Verdonschot was het na twee recente concerten helemaal beu. Het moest maar eens afgelopen zijn met het geouwehoer tijdens concerten. Zijn pleidooi kan rekenen op veel bijval.

Vooral via Facebook laten veel mensen van zich horen. 

Geouwehoer
De Limburgse muziekjournalist doet de oproep na een frustrerend bezoek aan een concert van Sting. "Waar ik ook ging staan tijdens het concert van Sting, ik werd omringd door mensen die alleen maar zijn hits wilden horen en het intro van elk ander nummer beschouwden als een startschot voor eindeloos geouwehoer", zo schrijft hij in de Nieuwe Revu.

Maar ook wanneer de grote hits van Sting voorbij kwamen, was er ergenis: "Als hij een nummer speelde dat ze wél kenden uit de Top 2000 of van Sky Radio, zongen ze keihard mee, maar dan bij voorkeur in elkaars gezicht, met hun rug richting Sting. Tussendoor haalden ze steeds zes bier, deelden die aan elkaar uit en proostten zo lang en luid mogelijk."

Veel bijval
En dus is de maat vol volgens Verdonschot en pleit hij voor 'een verbod op ouwehoeren tijdens concerten'. Die oproep oogst veel bijval. Op Facebook regent het inmiddels steunbetuigingen en blijkt de ergenis breedgedeeld.