Maurice Janssen nieuwe trainer Bevo vrouwen

© Istock

Maurice Janssen is volgend seizoen de nieuwe oefenmeester van de vrouwen van Bevo. De man uit Stein zwaaide dit seizoen nog de scepter bij V&L, maar een aantal weken geleden besloten beide partijen om niet met elkaar door te gaan.

Tom van der Wilt

"Wij willen in 2020 met de vrouwen terug naar de Eredivisie", zegt voorzitter Mustafa Amhaouch . "Maurice heeft de ervaring op dat niveau en past in het profiel wat de peelsters voor ogen hadden."

Geen blad voor de mondDe reden dat Janssen en V&L niet met elkaar verder wilden was onder meer de manier van coachen. Janssen kan zich nogal opwinden langs de lijn en neemt geen blad voor de mond. "Dat heb ik ook gezegd, maar zoals Mustafa al zei, willen ze zo’n type." Goede jeugdJanssen ziet voldoende potentie in Panningen. "De jeugd is erg goed. Ze willen nu structuur aanbrengen en daarvan de vruchten gaan plukken. Onder meer met een goed krachtprogramma. Een plan opzetten en uitvoeren heb ik altijd al eens willen doen."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal