Grandorse nieuwe naam voor hippische zone Kronenberg

Print
Grandorse nieuwe naam voor hippische zone Kronenberg

Afbeelding: Grandorse

De hippische zone in Kronenberg draagt voortaan de naam Grandorse. Dat is zaterdag bekendgemaakt.

De gemeente Horst aan de Maas was op zoek naar een internationaal herkenbare naam waarmee meer bekendheid voor de hippische zone gegenereerd kan worden. Een marketing- en communicatiebureau bedacht de naam Grandorse. Afgeleid van de woorden grand, horse en endorse.

Internationaal herkenbare merknaam
Volgens wethouder Paul Driessen (Essentie) van Horst aan de Maas heeft het gebied nu een internationaal herkenbare merknaam die gebruikt kan worden in de communicatie met buitenlandse partijen. "Tot nu toe gebruikten we de term hippische zone, maar dat komt toch niet ideaal over", aldus Driessen.

De ontwikkeling van de merknaam wordt betaald uit de opbrengst van de verkoop van gemeentegrond aan het paardensportcentrum Equestrian Centre de Peelbergen (ECDP).

Terrein
De hippische zone Grandorse omvat behalve het ECDP ook de tien kavels voor toekomstige paardenhouderijen en het evenemententerrein aan de andere kant van de Peelstraat. Dat terrein is begin dit jaar ingericht met permanente hindernissen. In het gebied vinden dit weekend voor het eerst de Menwedstrijden plaats. Later dit jaar worden op het buitenterrein ook nog andere paardensportevenementen georganiseerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →