Chapeau voor het beste terras van Limburg!

Print
Chapeau voor het beste terras van Limburg!

Foto: De Limburger

Bij deze nodig ik Jo Cortenraedt uit voor een biertje. Waar? Op het beste terras van Limburg natuurlijk!

Eind mei gaat De Limburger publiceren waar dat beste terras van de provincie te vinden is. Voor iedereen die zijn favoriete terras wil nomineren, klik hier. Dus @JoCortenraedt, begin juni trakteer ik!

Hopelijk gaat Cortenraedt op mijn uitnodiging in, maar er is een kans dat we er ruzie over krijgen, want het Chapeau magazine, waar Cortenraedt hoofdredacteur van is, is ook op zoek naar ‘het Limburgse terras van het jaar’.

Andere winnaar
Wat doen we als De Limburger tot een andere winnaar komt dan Chapeau?

Donderdag hebben ‘Jo Chapeau’ en ik nog een ontspannen telefoongesprek gevoerd over het feit dat we allebei in dezelfde week een terrassenwedstrijd organiseren. Misschien onhandig qua timing, maar hé, we leven in een vrij land. En zo besloten Jo en ik in goede sfeer het gesprek met de afspraak om binnenkort eens nader kennis te maken, …, op een terras.

Enigszins verbaasd was ik vanmiddag toen ik op de nieuwswebsite 1Limburg las dat de krant (De Limburger dus) de terrasverkiezing van Chapeau ‘steelt’.

Slachtoffergedag
Huh? Dit is slachteroffergedrag dat Cortenraedt niet siert.

Als krant doen wij ons best om - naast het brengen van nieuws - een gids te zijn voor de lezer. Abonnees verwachten van De Limburger dat we midden in de samenleving staan en dat we op tal van fronten de weg wijzen.

Om onze gidsfunctie te onderstrepen zijn we recent begonnen met het project ‘Het beste van Limburg’. Wij zoeken voor de lezer uit wat de beste school, het beste ziekenhuis, de beste gemeente of de beste werkgever is. Iedere maand een nieuwe aflevering. Wij zijn er van overtuigd dat dat interessant én relevant is voor Limburgers.

Speciaal voor Limburg
Omdat de zomer voor de deur staat ontstond het idee om te beginnen met het beste terras van Limburg. Natuurlijk weten we dat er andere bladen en horeca-organisaties zijn die vergelijkbare terrasverkiezingen organiseren. Maar wij vinden dat er ruimte is voor ons initiatief. De Limburger doet dit immers speciaal voor Limburg, en zonder enige commerciële bedoeling of invloed van sponsors.

Persoonlijk hou ik van concurrentie. Dat houdt alle partijen scherp, en zorgt voor keuze voor de lezer. Maar ik hou ook van goede verhoudingen. En daarom, beste Jo, ben ik graag bereid een biertje te drinken op de winnaar van het beste Chapeau-terras!

 

Roy op het Veld
Hoofdredacteur
roy.ophetveld@delimburger.nl