Verdachte brandstichting vakantiepark Hommelheide vrij

Print
Verdachte brandstichting vakantiepark Hommelheide vrij

Foto: Instagram Jos Hessels

De 23-jarige man uit Tsjechië die verdacht wordt van brandstichting in een vakantiehuisje in Susteren is vrijdag vrijgelaten. Volgens zijn advocaat Jules Heemskerk is er geen bewijs tegen de man. Die blijft wel verdachte.

"Het onderzoek is afgerond. Weinig sporen zijn overgebleven door de brand. Het is nog onduidelijk waar die is begonnen. Ik weet niet of er nog getuigen gehoord moeten worden, maar niemand zou hebben gezien hoe de brand is ontstaan. Mijn cliënt ontkent betrokken te zijn geweest.”

Verwarde indruk
De Tsjech werd vlak na de brand op vakantiepark Hommelheide opgepakt. Hij maakte volgens de politie een verwarde indruk. "Hij was in het vakantiehuisje maar weet ook niet hoe de brand is ontstaan.” Volgens Heemskerk stond de verdachte op het terras. "Hij zag vlammen in de woonkamer en heeft zijn mede-bewoners gewaarschuwd.”

Drie gewonden
De brand brak rond 5:45 uur uit. In het chalet waren vijf buitenlandse werknemers aanwezig die onder meer bij Action werken. Drie van hen raakten gewond. Eén man brak zijn benen toen hij uit de woning sprong, de anderen hadden ademhalingsproblemen.