De lekkerste friet van Limburg komt uit Weert

Print
De lekkerste friet van Limburg komt uit Weert

Afbeelding: ANP

De beste friettent van Limburg is cafetaria 'De Aerpel' uit Weert. Dat blijkt uit de jaarlijkse friettest van het AD.

Cafetaria 'De Aerpel' aan de Boshoverweg in Weert staat op plek nummer 9 in de jaarlijkse friettest, die zaterdag is gepresenteerd in het AD.

Oordeel van de jury
"Mooie grote en dikke frieten waarop naar eigen behoefte zout kan worden gestrooid. Zo wordt elk frietje een klein feestje, waarbij je graag aanschuift, zo luidt het oordeel van de jury. Ze krijgen hiermee als eindcijfer een mooie 9,5.

Het is niet voor het eerst dat de Weertse cafetaria zo hoog eindigt. Vorig jaar eindigde ze een plekje lager, op plek 10, in de test. 

Vijf Limburgse fritures
In totaal zijn er dit jaar vijf Limburgse fritures te vinden in de lijst die in totaal 137 fritures telt. Behalve de zaak in Weert zijn dat snackbar Joosten uit Venlo, Cafetaria C’est Tout uit Roermond,  Snackpoint Elltaria uit Ell en Cafetaria La Promenade uit Venray. Helaas komen ze niet allemaal zo goed uit de bus.

Snackbar Joosten uit Venlo
Op plek 44 vinden we snackbar Joosten uit Venlo. Eindcijfer 8,5. "Jammer dat er kennelijk standaard te veel zout over de friet wordt gestrooid. De smaak is namelijk best goed. Korst kan knapperiger. Kleine puntjes om aan te werken".

Cafetaria C’est Tout uit Roermond 
Cafetaria C’est Tout uit Roermond staat op plek 94. Het krijgt een zes. "Een nogal hangjongerige omgeving maakt de entree niet echt uitnodigend. Voor de friet hoef je ook niet naar binnen. Droog, taai en weinig smaak."

Snackpoint Elltaria uit Ell
Op plek 126 in de lijst vinden we Snackpoint Elltaria uit Ell. Ze scoren niet al te best met een 4,5. "Limburgers staan bekend als genieters van het goede leven. Dat valt niet te rijmen met de friet die hier wordt verkocht. Droog, taai, vies, slap. Dit wil geen mens eten."

Cafetaria La Promenade uit Venray
Cafetaria La Promenade uit Venray is de hekkensluiter (137). "Absoluut dieptepunt van de test. De uitbater: ,,Goede friet, goed merk.’’ Maar als producent wil je toch geen afnemers die je product zo verzieken? Smaakt ongaar, droog en slap. Hét dieptepunt van de test" luidt het oordeel.

Bekijk hier de volledige lijst

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →