Mia Bremmers redde het leven van een man

Print
Mia Bremmers redde het leven van een man

Afbeelding: Rob Oostwegel

Mia Bremmers redde het leven van een man op de tennisbaan. „Hij stortte plots ineen. Het duurde lang voordat de ambulance kwam.

Het was op een zaterdag. Met zijn drieën begonnen we hem te reanimeren. Hij overleefde het gelukkig”, vertelt Bremmers uit Montfort. Ze is zo’n dertig jaar lid van de EHBO-vereniging in Koningsbosch. Tien jaar geleden begon ze samen met Pierre Brouwers (72) de stichting Hart voor Echt-Susteren, waarmee ze automatische externe defibrillators (aed’s) plaatsten in de gemeente. Van de week werd ze onderscheiden met een ‘Barmhartige Samaritaan’ vanwege haar inzet.

Pierre Brouwers uit Roosteren maakte in 2005 een vergelijkbaar incident mee. Wanneer hij door het dorp rijdt ziet hij een bevriende dokter staan die zojuist een man met een hartaanval heeft gereanimeerd. Ook hier wordt de hulpdienst ingeschakeld, maar die arriveert te laat. Brouwers: „Ze kwamen pas na 25 minuten aan en dat was te laat. Dat liet me niet los. Ik dacht: waarom hangt hier geen aed, terwijl de kranten vol staan over het effect dat een defibrillator kan hebben. 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →