Wat is het geheim van VVV-trainer Maurice Steijn?

Print
Wat is het geheim van VVV-trainer Maurice Steijn?

Afbeelding: Joep Leenen

De droom van de eredivisie is werkelijkheid voor VVV.. Wat is het geheim van de club die lang niet de grootste begroting in de eerste divisie heeft? Hoe hebben Maurice Steijn en co de puzzelstukjes bij elkaar weten te vinden? Een deel van de oplossing zit hem in teamwork en opofferingsgezindheid.

Wie herinnert zich de derby Fortuna Sittard – VVV nog op 14 oktober vorig jaar? 

De Venlonaren hebben dan een niet meer dan redelijke start van het seizoen achter de rug. Gewonnen van Cambuur thuis en uit bij MVV met 2-1 aan het langste eind getrokken. 

De duels tegen Jong PSV, Volendam en Helmond Sport gaan echter verloren. En in de broederstrijd laat Fortuna VVV kansloos: 2-0; geen strijd, geen doelkansen. 

Toch is die derby de opmaat naar de ommekeer. Na het treffen in Sittard start VVV een ongekende serie. Elf keer winst, twee keer gelijk. Pas in februari, op een kille maandagavond op de Herdgang wordt VVV weer eens gestopt. Door Jong PSV nota bene en met het nodige geluk aan Eindhovense zijde. In die periode van elf zeges wordt door Steijn en co het onaantastbare VVV gesmeed. 

Prangend voorbeeld: Almere City uit eind oktober. De ploeg van Jack de Gier heeft er net een serie van acht overwinningen op zitten. Maar in eigen huis moet Almere achteruit. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu