Een op de vijf Belgische flitspalen is kapot

Print
Een op de vijf Belgische flitspalen is kapot

Afbeelding: Gé Hirdes

Meer dan een op de vijf flitspalen op de belangrijkste wegen in Vlaanderen is defect of onbruikbaar, schrijven drie Belgische kranten zaterdag. Het gaat om zo'n 300 van de 1.400 flitsers.

Voor een aantal politiedistricten is de maat vol: ,,We kunnen al een jaar lang geen enkele hardrijder flitsen op de provinciale wegen. Dan klopt er iets niet", aldus een woordvoerder van de Vlaamse politie.

Belgisch-Limburg scoort slecht
Vooral de provincies Antwerpen en Limburg scoren slecht: slechts 70 procent van de flitspalen is er op dit moment bruikbaar. Vaak ligt een softwarefout aan de basis, of zijn detectielussen in het wegdek aan vervanging toe.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil dat er op korte termijn meer werkende camera's in Vlaanderen langs de weg staan. Een flitspaal kost al snel 30.000 euro. Voor het herstel van alle palen is 2,7 miljoen euro per jaar beschikbaar.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →