Bekende Weerter ondernemer Bèr Moonen overleden

Print
Bekende Weerter ondernemer Bèr Moonen overleden

Bèr Moonen als voorzitter stuurgroep OLS in 2007 Afbeelding: Jan Paul Kuit

Ondernemer, oud-directeur van Moonen Packaging en oud-centrummanager van Weert Bèr Moonen is vrijdagavond overleden. Hij werd 77 jaar.

Al op vijftienjarige leeftijd ging hij aan de slag in de papierhandel van zijn vader, die onder de leiding van Bèr Moonen zou uitgroeien tot een groothandel in verpakkingsmateriaal. In 2007 gaf hij de leiding over aan zijn zoon Gé.

Actief in tal van organisaties
Moonen, die in Nederweert woonde, was actief in tal van organisaties: onder andere was hij bestuurslid/voorzitter van de Weerter ondernemersvereniging en de Limburgse belangenvereniging LOZO/MKB Limburg. Ook zette hij zich in voor de Kamer voor Koophandel.

Hij was betrokken bij de organisatie van het OLS in Boshoven (2001) en Nederweert (2007). Hij was verder voorztter van de vereniging Vrienden van Eynderhoof en betrokken bij de atletiekvereniging Nederweert. Hij was vijf jaar centrummanager van Weert, van 2002 tot 2007. Ook Kiwanis, Fakkelestafette Weert-Brussel-Weert en de Broederschap Onze Lieve Vrouwe tot Weert konden op zijn inzet rekenen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →