Maastrichtse wetenschapper Pieter Caljé geridderd

Print
Maastrichtse wetenschapper Pieter Caljé geridderd

Afbeelding: iStock/Universiteit Maastricht

Maastricht - Maastrichtenaar dr. Pieter Caljé is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Uit handen van locoburgemeester Jim Janssen ontving hij zaterdagmiddag de bijbehorende versierselen.

Caljé, in het dagelijks leven hoofddocent politieke cultuur aan de universiteit van Maastricht, kreeg de onderscheiding voor zijn grote wetenschappelijke inzet en maatschappelijke verdiensten.

Geschiedenis
Caljé staat te boek als een groot kenner van de geschiedenis van Limburg. Zo is hij al jaren actief als vooraanstaand lid, bestuurder en publicist van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG). Als co-auteur van diverse standaardwerken geniet hij als wetenschapper landelijke faam.

Vrijwilliger
Ook buiten zijn vakgebied was en is Caljé bijzonder actief. Zo was hij onder meer dertig jaar lang bestuurslid van de buurtraad in Oud-Caberg en is hij al geruime tijd vrijwilliger van stadsomroep RTV Maastricht. Verder is hij medeoprichter en co-voorzitter van het Grensschap Lanaken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →