Bloemen voor 65-jarige man die inbreker overmeesterde

Print
Bloemen voor 65-jarige man die inbreker overmeesterde

Inzet: Brian tussen twee agenten. Afbeelding: iStock/Politie Horst

De politie heeft een 65-jarige man uit Horst zaterdag in het zonnetje gezet.

Brian kreeg een bos bloemen en een pluim van twee agenten omdat hij eerder deze week eigenhandig een inbreker tegen de grond werkte.

Tablets en mobieltjes
Hij liep afgelopen dinsdagavond toevallig langs een computerwinkel aan de Venrayseweg toen hij zag dat er werd ingebroken. De dief graaide enkele tablets en mobieltjes mee, sloeg een ruit aan diggelen en wilde het vervolgens op een lopen zetten. Maar dat was buiten Brian gerekend. 

Tegen de grond
Toen de Horstenaar naar de dief riep dat hij moest blijven staan, werd hij aangevallen. Maar de inbreker had zich kennelijk lelijk vergist in de kracht van de 65-jarige Brian, want die was niet onder de indruk en werkte de crimineel tegen de grond. Enkele omstanders schoten vervolgens te hulp, waarna de toegesnelde politie de man in de boeien wist te slaan.

"En dan zijn wij niks te beroerd om Brian even te bedanken met een bloemetje", betuigen de agenten hun dank op Facebook. De inbreker, een 49-jarige man uit Horst, zit nog vast. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →