Jaarmarkt Heerlen uit voorzorg extra beveiligd

Print

De Jaarmarkt werd beveiligd met betonblokken. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

De jaarmarkt in Heerlen is zaterdag extra beveiligd. Verschillende toegangswegen waren gebarricadeerd met vrachtwagens, bestelauto’s met aanhanger of betonblokken.

De voorzorgsmaatregelen bij d'r Heëlesje Joarmaat werden genomen vanwege de recente aanslagen waarbij vrachtwagens op grote groepen mensen inreden.

Dreiging
Na overleg tussen onder andere de gemeente Heerlen, politie en brandweer werd afgelopen dinsdag besloten de veiligheid tijdens de markt op te waarderen. "Er was geen acute dreiging, maar vanwege de aanslagen van de laatste tijd hebben we besloten om voor de zekerheid maatregelen te nemen", zegt een marktmeester van de gemeente.Meehelpen
Bij het creëren van de extra blokkades werd ook een beroep gedaan op enkele marktkooplieden. Zo parkeerde Marleen Ruiter, verkoper van groente en fruit, haar vrachtwagen aan het begin van de Promenade. "Het is heel goed dat er bij dit soort grote evenementen wordt nagedacht over de veiligheid en het veiligheidsgevoel van mensen. En praktisch kwam het mij ook goed uit trouwens, want nu stond de wagen een stuk dichterbij", zegt ze met een knipoog.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →