Roda kan niet meer direct degraderen na verliespartij Go Ahead

Print

Roda-trainer Yannis Anastasiou. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Roda JC kan dit seizoen niet meer rechtstreeks degraderen uit de eredivisie.

Door het verlies van hekkensluiter Go Ahead Eagles kan de ploeg uit Kerkrade niet meer op de laatste plaats terechtkomen. 

Late treffer
Go Ahead verloor zaterdagavond in eigen huis met 3-2 van FC Groningen. Het team van Robert Maaskant maakte vlak voor het einde van de wedstrijd gelijk, maar kreeg in de blessuretijd alsnog een treffer om de oren. Door de verliespartij lijkt directe degradatie onafwendbaar voor de club uit Deventer. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op nummer zeventien NEC vijf punten.

Boven de streep
Roda, dat een paar maanden geleden nog onderaan stond in de eredivisie, doet het de laatste tijd juist beter. De ploeg van Yannis Anastasiou pakte zeven punten uit de laatste drie wedstrijden en staat met 30 punten op de vijftiende plek, net boven de streep. Sparta en NEC hebben allebei twee punten minder en moeten dus, zoals de stand nu is, nacompetitie gaan spelen.

NEC verloor zaterdagavond in eigen huis van Excelsior, Roda neemt het zondag op tegen FC Utrecht en Sparta krijgt ADO Den Haag op bezoek.