Tranen bij start Luik-Bastenaken-Luik om dood Scarponi

De renners van Astana hadden het zwaar.

De renners van Astana hadden het zwaar.© AFP/Dirk Waem

Bij de start van wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik is zondagochtend uitgebreid stilgestaan bij de dood van wielrenner Michele Scarponi.

De Redactie

De Italiaanse coureur van 37 kwam dit weekend om het leven nadat hij tijdens een trainingsrit werd aangereden door een busje.

RouwbandenDe dood van Scarponi maakte veel indruk in het peloton. Bij de ploegenpresentatie was er zaterdag al een minuut stilte en ook voor de start stonden de renners zondag stil bij het overlijden van hun collega. Verschillende renners stonden met tranen in de ogen aan de start. De renners van Astana, de ploeg van Scarponi, rijden zondag met rouwbanden. Ook de teamauto's zijn voorzien van een zwart lint.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

DumoulinBij Luik-Bastenaken-Luik staat zondag met Tom Dumoulin één Limburger aan de start. De Maastrichtenaar zal naar verwachting vooral in dienst rijden van kopman Warren Barguil. Wout Poels won vorig jaar de Waalse klassieker. Hij laat dit jaar verstek gaan omdat hij niet op tijd is hersteld van een knieblessure.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.