Subsidie zorgt voor blije gezichten bij Slot Schaesberg

Print
Subsidie zorgt voor blije gezichten bij Slot Schaesberg

Opening Slot Schaesberg. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Slot Schaesberg is voorlopig gered. Het restauratieproject krijgt een nieuwe subsidie van een half miljoen euro van de gemeente Landgraaf.

Het nieuws zorgt voor blije gezichten tijdens het openingsweekend, dat deze zaterdag en zondag wordt gehouden.  

Levensbelang
De bijdrage van Landgraaf is van levensbelang, omdat daarmee ook andere geldstromen op gang komen die oplopen tot twee miljoen euro. Onder meer de BankGiro Loterij (bijna acht ton), de provincie (een half miljoen), Parkstad Limburg (vier ton) en de Rabobank (150.000 euro) zijn bereid om te investeren.

Toeristische attractie
Als al dit geld beschikbaar komt, dan kan de stichting de komende jaren verder werken aan het uiteindelijke doel: het kasteel uitbouwen tot een toeristische attractie voor Parkstad, in combinatie met een opleidingscentrum voor het beroepsonderwijs.

Jeugdsentiment
Het nieuws zorgt voor een grote glimlach op het gezicht van Ruud van den Broek (66) uit Meezenbroek, die het openingsweekend bezoekt. "Het kost geld, maar je krijgt er  wel iets heel moois voor terug", zegt hij. Van den Broek speelde als kind vaak in de omgeving van het landgoed. "Toen stond alles er nog. Ik hoop dat ze het allemaal kunnen restaureren. Het is een bijzondere plek en voor mij ook een stuk jeugdsentiment."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →