Verdedigend Roda krijgt deksel op de neus en verliest in Utrecht

Print

Roda-speler Daryl Werker baalt. Afbeelding: ANP Pro Shots

Lang had Roda JC zondagmiddag zicht op een duur punt in De Galgenwaard, maar op de valreep gingen de Kerkradenaren door de knieën. FC Utrecht-Roda eindigde in 1-0.

Met een vrije trap in de 87ste minuut velde Labyad de ploeg van Yannis Anastasiou: 1-0. Roda blijft zo in een hevig gevecht verwikkeld om de play-offs te ontlopen.

Resultaat
Roda JC, gesteund door 240 meegereisde supporters, begon gedisciplineerd aan het duel in de voor driekwart gevulde Galgenwaard. Het balbezit was voor FC Utrecht, dat via de vleugels tevergeefs zocht naar een opening in de hechte Kerkraadse defensie. Roda hoopte in de spaarzame counters vooral op de snelheid van Rosheuvel, maar de meeste ballen verdwenen in het niemandsland achter de Utrecht-defensie. Aan alles was te zien dat de ploeg van Anastasiou puur voor resultaat naar de Domstad was gereisd, niet voor mooi voetbal.

Paal
Direct na rust kreeg Rosheuvel plots een grote kans, maar hij schoot te gehaast in de handen van doelman Jensen. Tien minuten later was Utrecht voor het eerst echt gevaarlijk, na balverlies van Kum. Maar Van Leer pareerde knap de inzet van Haller. In volgende aanval ontsnapte Roda opnieuw, toen Kerk de paal toucheerde. Werker vergat aan de andere kant bij een corner de bal in het doel te koppen.

Bloedstollende weken
Naarmate de klok verder tikte, ging Roda steeds meer geloven in een goed resultaat. Rosheuvel had zelfs de gouden treffer op zijn schoen, maar stuitte opnieuw op Jensen. Het doelpunt viel toch, maar dan aan de andere kant. Drie minuten voor tijd verzilverde Labyad een vrije trap, waarmee Roda veroordeeld werd tot een paar bloedstollende weken.