Feyenoord weer dichter bij titel na eenvoudige zege in Arnhem

Feyenoorders Toornstra, Jorgensen en Berghuis vallen elkaar in de armen.

Feyenoorders Toornstra, Jorgensen en Berghuis vallen elkaar in de armen.© ANP/Vincent Jannink

Feyenoord heeft de landstitel voor het grijpen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst boekte zondag een eenvoudige overwinning op Vitesse (0-2) en kan daardoor over twee weken tegen stadgenoot Excelsior het kampioenschap binnenhalen.

ANP

Topschutter Nicolai Jørgensen was met twee doelpunten weer de gevierde man bij Feyenoord.

BekerfinaleDe koploper van de eredivisie had Vitesse op geen beter moment kunnen treffen. De Arnhemse ploeg kon geen moment verbloemen dat volgende week de bekerfinale tegen AZ op het programma staat. De geel-zwarte brigade miste bovendien topschutter Ricky van Wolfswinkel, die geschorst op de tribune zat. Met de Chinees Zhang Yuning in de spits kon de Arnhemse ploeg geen moment een vuist maken in de Gelredome, die zondag meer op de thuishaven van Feyenoord leek dan die van Vitesse.

Hand in handBuiten het volgepakte uitvak zaten nog eens honderden aanhangers van de Rotterdamse club op de andere tribunes. Dat bleek al snel bij de openingstreffer van Jørgensen. Toen de Deense spits zijn twintigste doelpunt van het seizoen binnenschoot, sprong een groot deel van de hoofdtribune juichend op. Ook vanuit de skyboxen klonk luid gejuich en werd het welbekende 'Hand in hand, kameraden' aangeheven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

ExcelsiorHet trouwe Legioen snakt naar de eerste landstitel sinds 1999 en wil geen seconde missen van de kampioensrace van hun club. Over twee weken zal het op en om Woudestein ook wemelen van de Feyenoordfans. Tegen stadgenoot Excelsior kan de ploeg van Van Bronckhorst het karwei afmaken, mits Ajax punten verspeelt tegen PSV of Go Ahead Eagles.

Niets te duchtenIn Arnhem was de spanning bij rust al uit de wedstrijd. Feyenoord had niets te duchten van Vitesse, dat onthutsend slap speelde en grossierde in balverlies. Jørgensen nam na de openingstreffer ook de 0-2 voor zijn rekening, door een voorzet van Jens Toornstra binnen te koppen. Vitesse bleef een grote afstraffing bespaard, omdat Feyenoord daarna de ene na de andere kans liet liggen. "We worden kampioen", schalde tijdens de slaapverwekkende tweede helft geregeld luidkeels door de Gelredome.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee