Drietal probeert autobus te stelen om te joyriden

© iStock

Het stelen van een autobus om er een rit mee te maken, lijkt momenteel in te zijn bij jonge mannen de omgeving van het Duitse grensplaatsje Alsdorf. Zondag heeft de politie drie jonge mannen aangehouden die een bus stalen om er een rit mee te maken.

Wiel Beijer

De bus stond geparkeerd op het busstation aan de Bahnhofstrasse. Een taxichauffeur zag hoe drie personen de bus openbraken en ermee wegreden. Na enkele meters kwam de bus door een storing tot stilstand. De drie joyriders gingen er vandoor, maar dankzij de taxichauffeur kon de politie het drietal snel aanhouden.

JoyridingBussen stelen voor een plezierrit gebeurt vaker in Alsdorf. Enkele weken gelegen kon de Akense politie een 16-jarige jongeman uit het plaatsje Heinsberg voor de tweede keer in korte tijd aanhouden wegens joyriding met autobussen.

De laatste keer stal de 16-jarige een bus in Alsdorf. In twee dagen tijd reed hij er meer dan 700 kilometer mee totdat hij de bus in een straat in Aken klemreed. Omdat hij altijd de tachograaf gebruikt, kon de gereden afstand exact bepaald worden. De laatste keer reden nog twee vrienden mee in de gestolen bus. Of het dezelfde daders zijn als de drie van afgelopen zondag is nog niet bekend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee