Drietal probeert autobus te stelen om te joyriden

Print
Drietal probeert autobus te stelen om te joyriden

Afbeelding: iStock

Het stelen van een autobus om er een rit mee te maken, lijkt momenteel in te zijn bij jonge mannen de omgeving van het Duitse grensplaatsje Alsdorf. Zondag heeft de politie drie jonge mannen aangehouden die een bus stalen om er een rit mee te maken.

De bus stond geparkeerd op het busstation aan de Bahnhofstrasse. Een taxichauffeur zag hoe drie personen de bus openbraken en ermee wegreden. Na enkele meters kwam de bus door een storing tot stilstand. De drie joyriders gingen er vandoor, maar dankzij de taxichauffeur kon de politie het drietal snel aanhouden.

Joyriding
Bussen stelen voor een plezierrit gebeurt vaker in Alsdorf. Enkele weken gelegen kon de Akense politie een 16-jarige jongeman uit het plaatsje Heinsberg voor de tweede keer in korte tijd aanhouden wegens joyriding met autobussen.

De laatste keer stal de 16-jarige een bus in Alsdorf. In twee dagen tijd reed hij er meer dan 700 kilometer mee totdat hij de bus in een straat in Aken klemreed. Omdat hij altijd de tachograaf gebruikt, kon de gereden afstand exact bepaald worden. De laatste keer reden nog twee vrienden mee in de gestolen bus. Of het dezelfde daders zijn als de drie van afgelopen zondag is nog niet bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →