Mogelijk explosief in tuin Roermond, geen gevaar voor omgeving

Print
Mogelijk explosief in tuin Roermond, geen gevaar voor omgeving

Afbeelding: ANP/Koen Suyk

Moethagen-Hertenpael - In Roermond is zondagavond een mogelijk explosief gevonden in de tuin van een woning. Het projectiel werd korte tijd later door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) meegenomen voor onderzoek

De vondst werd gedaan in de tuin van een woning aan de Schepen Hillenstraat. 

Vondst
De bewoners van woning stuitten zondag op het projectiel. Omdat ze de zaak niet vertrouwden werd de politie ingeschakeld. Die schakelden op hun beurt weer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in. De EOD besloot vervolgens dat er geen direct gevaar voor de omgeving was en nam het mogelijke explosief mee voor verder onderzoek. 

Binnen blijven
Buurtbewoners werd gedurende de werkzaamheden van de EOD gevraagd om binnen te blijven. 

De berichten van landelijke media dat er meerdere woningen ontruimd zouden zijn, klopten volgens een woordvoerder van de politie niet. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen