15 gewonden door rookbom bij PSV - Ajax

© ANP/Marcel van Hoorn

De EHBO heeft zondag tijdens en na de wedstrijd tussen PSV en Ajax vijftien gewonden in het Philips-stadion moeten behandelen.

Redactie

Tien supporters, vier beveiligers en een steward hadden last van ademhalingsproblemen of van hun ogen nadat er in de openingsfase van de tweede helft een enorme rookbom werd afgestoken.

PolitieBeveiligers van PSV hebben zondagavond inmiddels een supporter overgedragen aan de politie van Eindhoven. De fan van vermoedelijk PSV wordt ervan verdacht de rookbom te hebben gegooid. Een woordvoerder van de club uit Eindhoven sluit niet dat er meer arrestaties volgen.

Zwarte rookNa de rookbom blies er een enorme zwarte rookwolk door het stadion. Dat gebeurde allemaal op een tribune waar veel fanatieke fans van de thuisploeg zich verzamelen. Tientallen supporters op de tweede ring probeerden een veilig heenkomen te zoeken. Scheidsrechter Kevin Blom koos voor een korte pauze maar hervatte het spel na een paar minuten toen de meeste zwarte rook het stadion had verlaten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee