Verdacht voorwerp in tuin Roermond is toch geen explosief

Print
Verdacht voorwerp in tuin Roermond is toch geen explosief

Afbeelding: ANP/Koen Suyk

Moethagen-Hertenpael - Het verdachte voorwerp dat zondagmiddag werd aangetroffen in een tuin in Roermond blijkt toch geen explosief te zijn geweest.

Bewoners van de woning aan de Schepen Hillenstraat stuitten tijdens het werken in de tuin op het projectiel en sloegen daarop alarm. 

Binnen blijven
Agenten kwamen ter plaatse en vervolgens werd besloten om de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) te laten komen. Ook werd buurtbewoners geadviseerd om binnen te blijven of naar een ander adres te gaan. 

Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn. Na ongeveer anderhalf uur concludeerde de EOD dat het niet om een explosief ging. Technisch onderzoek moet nog uitwijzen om wat voor voorwerp het dan wel ging. 

Weer naar huis
De werkzaamheden in de Roermondse straat waren rond 20:00 uur afgerond. Toen konden ook de bewoners die ervoor hadden gekozen om hun woning te verlaten weer terug naar huis. 

Lees ook: Mogelijk explosief in tuin Roermond, geen gevaar voor omgeving

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →