Verdacht voorwerp in tuin Roermond is toch geen explosief

© ANP/Koen Suyk

Het verdachte voorwerp dat zondagmiddag werd aangetroffen in een tuin in Roermond blijkt toch geen explosief te zijn geweest.

Redactie

Bewoners van de woning aan de Schepen Hillenstraat stuitten tijdens het werken in de tuin op het projectiel en sloegen daarop alarm.

Binnen blijvenAgenten kwamen ter plaatse en vervolgens werd besloten om de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) te laten komen. Ook werd buurtbewoners geadviseerd om binnen te blijven of naar een ander adres te gaan.

Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn. Na ongeveer anderhalf uur concludeerde de EOD dat het niet om een explosief ging. Technisch onderzoek moet nog uitwijzen om wat voor voorwerp het dan wel ging.

Weer naar huisDe werkzaamheden in de Roermondse straat waren rond 20:00 uur afgerond. Toen konden ook de bewoners die ervoor hadden gekozen om hun woning te verlaten weer terug naar huis.

Lees ook: Mogelijk explosief in tuin Roermond, geen gevaar voor omgeving

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee