KNVB praat met Ten Cate over bondscoachschap

Print
KNVB praat met Ten Cate over bondscoachschap

Afbeelding: ANP/Marco de Swart

In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach is technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB uitgekomen bij Henk ten Cate.

De voormalige trainer van onder meer Go Ahead Eagles, Sparta, Vitesse, NAC en Ajax bevestigde zondagavond tegenover De Telegraaf dat hij zaterdag in Abu Dhabi een langdurig gesprek, in twee sessies van vier uur, heeft gevoerd met de oud-doelman. "Dat klopt", beaamde de 62-jarige Amsterdammer.

Onbeschoft
Volgens Ten Cate was het een uitstekend onderhoud met Van Breukelen. "Waar? In een hotel. Nee, ik geef geen details, want dat zou ik tamelijk onbeschoft vinden. Ja, ik ben geïnteresseerd en wacht nu rustig af. De KNVB neemt contact met me op", meldde hij op Telesport.

Ten Cate hoopt eind deze maand met zijn huidige club Al-Jazira kampioen te worden van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarna zou hij snel beschikbaar kunnen zijn als de opvolger van Danny Blind, die eind maart werd ontslagen. Oranje speelt aan het einde van dit seizoen nog twee oefeninterlands tegen Marokko (31 mei in Agadir) en Ivoorkust (4 juni in Rotterdam). Daarna sluit de Nederlandse ploeg een woelig jaar af met de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (9 juni in Rotterdam).

Kandidaat
Vorige week liet de Duitser Roger Schmidt nog weten dat hij geen trek had in een baan bij de KNVB. Volgens diverse media was de voormalige trainer van onder meer Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen voor Van Breukelen eveneens een belangrijke kandidaat. Ronald Koeman, Frank de Boer, Frank Rijkaard en ook Louis van Gaal zouden evenmin momenteel bij Oranje willen aantreden.