Hoorzittingen fusie Heerlen-Landgraaf op 6 en 8 juni

© De Limburger

De hoorzittingen die het Limburgs Parlement organiseert over de voorgenomen fusie tussen Heerlen en Landgraaf zullen begin juni gehouden worden.

Ruben van Erp

De eerste bijeenkomst is op 6 juni vanaf 18:30 uur bij Het Streeperkruis in Landgraaf, de tweede op 8 juni vanaf 18.30 uur bij Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

AanmeldenHet doel van de avonden is om te kijken welke meningen, gevoelens, suggesties en voorstellen er zijn over de door het college van Gedeputeerde Staten voorgenomen fusie tussen de twee gemeenten. Bij de hoorzittingen zijn zowel inwoners als andere belanghebbenden welkom. Aanmelden kan vanaf medio mei via een aanmeldingsformulier op de website van de provincie Limburg.

BesluitNaar aanleiding van de twee hoorzittingen zal de Statencommissie Financiën, Economische Zaken en Bestuur haar bevindingen overhandigen aan het college van Gedeputeerde Staten. Op 6 juli moet het Limburgs Parlement uiteindelijk een besluit nemen over het herindelingsadvies.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee