Honden bijten minstens drie reeën dood in Sittard

© iStock

Loslopende honden hebben op de Kollenberg in Sittard minstens drie reekalfjes gedood. Ook andere dieren met jongen zouden gevaar lopen.

Stefan Gillissen

Wil Krekels, CDA-raadslid en voorzitter van de Stichting Kollenberg, telde dit jaar zeker drie doodgebeten reekalfjes. „Dat is te triest voor woorden. Ik woon hier sinds mijn jeugd en pas sinds twee jaar zijn er reeën te zien. Omdat mensen hun honden niet aan de lijn houden of niet onder controle hebben, worden nu kalfjes aangevallen. Die hebben geen schijn van kans.” FilmpjesKrekels kreeg een filmpje toegezonden van honden die in Sittard reeën opdrijven. De eigenaar staat erbij te kijken. Ook een foto van een doodgebeten ree belandde bij Krekels. „Het stoort me vreselijk. Veertien dagen geleden zag ik een hond lopen met een dode korenwolf in de bek. Daar moet iets tegen worden ondernomen.” WaarschuwingsbordenNatuurmonumenten heeft waarschuwingsborden opgehangen om op het gevaar te wijzen. Wil Krekels hoopt ook op meer toezicht en handhaving.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee