Honden bijten minstens drie reeën dood in Sittard

Print
Honden bijten minstens drie reeën dood in Sittard

Afbeelding: iStock

Loslopende honden hebben op de Kollenberg in Sittard minstens drie reekalfjes gedood. Ook andere dieren met jongen zouden gevaar lopen.

Wil Krekels, CDA-raadslid en voorzitter van de Stichting Kollenberg, telde dit jaar zeker drie doodgebeten reekalfjes. „Dat is te triest voor woorden. Ik woon hier sinds mijn jeugd en pas sinds twee jaar zijn er reeën te zien. Omdat mensen hun honden niet aan de lijn houden of niet onder controle hebben, worden nu kalfjes aangevallen. Die hebben geen schijn van kans.” 

Filmpjes
Krekels kreeg een filmpje toegezonden van honden die in Sittard reeën opdrijven. De eigenaar staat erbij te kijken. Ook een foto van een doodgebeten ree belandde bij Krekels. „Het stoort me vreselijk. Veertien dagen geleden zag ik een hond lopen met een dode korenwolf in de bek. Daar moet iets tegen worden ondernomen.” 

Waarschuwingsborden
Natuurmonumenten heeft waarschuwingsborden opgehangen om op het gevaar te wijzen. Wil Krekels hoopt ook op meer toezicht en handhaving. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →