Hele dag geen treinen tussen Venlo en Eindhoven door aanrijding met graafmachine

© ED/Bert Janssen

© ANP/Lex van Lieshout

thumbnail:
thumbnail:

Een goederentrein is maandagochtend rond zes uur op een graafmachine gebotst ter hoogte van de Snoertsebaan in Deurne.

Redactie

Een getuige laat aan Omroep Brabant weten dat de graafmachine honderden meters is meegesleept en dat bij de botsing drie elektriciteitspalen zijn geraakt en omgevallen. Een paar wagons van de goederentrein bevatten chemische stoffen. Maar volgens de brandweer zijn de wagons niet beschadigd en zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. 

Graafmachine viel uit
Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt. De machinist van de graafmachine, Wim van Dijk, kon op tijd uit het voertuig klimmen. De graafmachine was vastgeraakt op het spoor. Van Dijk werkt bij Mart Munsters Loon & Grondverzetbedrijf. Met de graafmachine wilde hij de spoorwegovergang over om naar Panningen te gaan. Midden op de overgang viel de graafmachine uit en wilde niet meer starten. Toen Van Dijk in de verte de koplampen van de trein zag heeft hij de zwaailichten van de graafmachine nog aangezet en daarna snel uitgestapt en weggelopen.  

 De NS laten weten dat er de hele dag geen treinen rijden tussen Helmond en Horst-Sevenum. Dit komt omdat de bovenleidingen inclusief de masten waar ze aan vast zitten, over een groot aantal meters flink beschadigd zijn. Er rijden stopbussen tussen Helmond, Deurne en Horst-Sevenum. Ook zijn er bussen ingezet tussen Helmond en Helmond Brouwhuis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee