Ouders overleden Anouk van Putten eisen 15 miljoen

Anouk van Putten met haar vriend Kim Plas

Anouk van Putten met haar vriend Kim Plas© HBVL

De dood van de 22-jarige Anouk van Putten uit Heerlen krijgt een juridische nasleep met een schadeclaim van 15 miljoen dollar als inzet. Anouk overleed twee jaar geleden in de Dominicaanse Republiek.

Jule Peeters

Anouk van Putten uit Heerlen verongelukte op 20 april 2015 bij een crash van een eenmotorig vliegtuigje in het Midden- Amerikaanse land. Het hotel dat verantwoordelijk was voor de vliegtrip heeft ernstig verwijtbaar gehandeld, vinden haar ouders, die een proces zijn gestart. "Het was geen ongeluk, geen menselijke fout. Dit is gewoon een zwaar misdrijf”, zegt haar vader Kees van Putten.

Anouk was in 2015 samen met haar vriend uit het Belgische Neerpelt twee weken op vakantie in de Dominicaanse Republiek. Het is de eerste reis die de twee samen maken. Ze hebben elkaar een paar maanden eerder leren kennen in het Limburgse paardenwereldje, een wederzijdse passie. Bezoek aan onbewoond eilandBij aankomst in het resort boekt het stel alvast een trip bij een reisorganisatie die in dienst staat van het hotel. Samen met een groep andere toeristen zullen ze twee dagen later met kleine vliegtuigjes naar een paradijselijk onbewoond eiland verderop in zee worden gevlogen om daar de dag door te brengen. Maar het toestel waar Anouk in zit, een eenmotorige Piper PA-32 Cherokee uit 1969, is die ochtend nog niet goed en wel opgestegen of de motor begeeft het.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee