Alweer duikt nieuwe theorie op: “Madeleine McCann werd verkocht aan een rijke familie”

© ASSOCIATED PRESS

Ongeveer tien jaar geleden verdween de driejarige Maddie McCann plots uit een vakantiehuisje in Portugal. Een decennium later steken er talloze nieuwe theorieën de kop op over haar verdwijning en nu wil ook een ex-politieman zijn perspectief op de zaak wereldkundig maken. Volgens detective Colin Sutton is het meisje als slavin verkocht aan een rijke familie in het West-Afrikaanse Mauritanië.

Nieuwsblad

De onderzoeker begrijpt dat de theorie misschien vergezocht klinkt, maar spoort het onderzoeksteam toch aan om ook dat spoor grondig te onderzoeken. Verschillende bendes uit Mauritanië smokkelen immers kinderen mee om via boot langs Marokko naar West-Afrika te reizen, aldus de ex-politieman. Daar verkopen ze de jonge meisjes dan als slaven aan de rijke familie van het Midden-Oosten.

Voor die theorie heeft Sutton naar eigen zeggen heel goede bewijzen: “Een koppel toeristen, Mari Olli en Ray Pollard, heeft in het Marokkaanse Marrakech een jong meisje gezien, die “als twee druppels water” op Maddie leek. Volgens het koppel zou het meisje gevraagd hebben ‘of ze snel haar mama zou mogen zien’ en er heel droevig en vermoeid hebben uitgezien. In dezelfde week zagen nog twee andere toeristen, onafhankelijk van elkaar, hetzelfde meisje opduiken in dezelfde buurt”, vertelt Sutton aan The Mirror.

“De locatie waar het meisje gespot zou zijn, ligt midden op een bekende mensenhandelsroute. Als je een driejarig kind naar Afrika wil brengen, dan is dat de logische route. De infrastructuur en de contacten zijn er al. Je hoeft het kind enkel nog maar mee te nemen", aldus de detective. Het zou amper vijf uur duren om het meisje vanuit haar vakantiehuisje in Praia da Luz naar het noorden van Afrika te krijgen via een veerboot, die amper grenscontroles uitvoert.

Het is niet duidelijk of de politie het spoor al onderzocht heeft.

Zo zou Maddie er nu uitzien, zo laten haar ouders zien op een foto. - Foto: PHOTO NEWS

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee