Marathonloper zakt in elkaar, maar concurrent geeft eigen tijd op om te helpen

Print
Tijdens de marathon van Londen, één van de populairste marathons ter wereld, ging één atleet met alle aandacht lopen na een prachtige daad. Matthew Rees was bezig aan de laatste 200 meter van de marathon, maar zag toen een andere loper die het moeilijk had om op zijn benen te blijven. De Brit stopte met lopen en ontfermde zich over zijn collega in een prachtig staaltje altruïsme...

“Toen ik die man zag, zakte hij bijna in elkaar. Hij kon niet meer op zijn benen staan. Ik was klaar om aan mijn finale sprint te beginnen, maar vond het toch belangrijk om hem te helpen. Hem over de streep helpen was veel belangrijker dan enkele seconden van mijn tijd af te doen”, verklaarde Rees na afloop aan de Britse media. “Ik nam hem op sleeptouw en schreeuwde hem naar de finish.”

De sportiviteit van de man trok ook de aandacht van prins Harry, prinses Kate en prins William. De royalty’s stonden aan de finish om de lopers te begroeten en trakteerden Rees op een applaus. Beide mannen finishten de marathon uiteindelijk onder de drie uur.

Op sociale media kan de sportieve daad uiteraard op heel wat positieve reacties rekenen. Familie van de loper die het moeilijk kreeg, bedankte de atleet uitgebreid: “Alle liefde in de wereld voor deze man!” Het officiële twitteraccount van de marathon vroeg applaus voor de loper... terwijl iemand anders vooral wilde weten of hij nog single was...

 

 

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →