Roda-trainer Anastasiou na dit seizoen naar Kortrijk

Print
Roda-trainer Anastasiou na dit seizoen naar Kortrijk

Roda-trainer Yannis Anastasiou. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Yannis Anastasiou is bezig aan zijn laatste weken als trainer van Roda JC. De 44-jarige Griek ondertekende vandaag een driejarig contract bij Kortrijk. Dat meldt de Belgische voetbalclub. Bij Kortrijk, dat uitkomt op het hoogste niveau, wordt Anastasiou de opvolger van Karim Belhocine.

Roda-directeur Wim Collard bevestigt de overstap van zijn trainer. Hij geeft aan dat Anastasiou de rest van het seizoen bij de Kerkraadse club wel zal afmaken. “Hij is een prof in hart en nieren. Hij is bovendien een echte Rodaman. Hij zal niet met een ander gevoel voor de groep staan. Daar ben ik niet bang voor.”

Degradatiestrijd
Anastasiou ondertekende vorige zomer een contract voor één seizoen bij Roda. De Kerkradenaren staan, met nog twee wedstrijden te gaan, op de vijftiende plaats. De voorsprong op Sparta Rotterdam en NEC, zestiende en zeventiende op de ranglijst, is twee punten. De clubs die aan het einde van het seizoen zestiende en zeventiende staan, moeten play-offs spelen om een langer verblijf in de eredivisie veilig te stellen.

Anastasiou speelde tussen 2000 en 2004 voor Roda JC 114 competitieduels, waarin hij 48 keer tot scoren kwam. Halverwege het seizoen 2003-2004 stapte hij over naar Ajax. Verder was Anastasiou als speler actief voor Pas Preveza, Ethinikos Piraeus, OFI Kreta, Anderlecht, Sparta Rotterdam en FC Omniworld.

Griekse beker
De Griekse oud-international werkte na zijn spelersloopbaan eerst als assistent-trainer bij Panathinaikos, Jong Ajax en Reading FC. In juli 2013 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Panathinaikos. Met die club won hij in 2014 de Griekse beker. In november van het vorige jaar eindigde zijn dienstverband bij de Griekse topclub en was Roda zijn volgende werkgever.

Wie Anastasiou opvolgt bij Roda, dat sinds januari deels in handen is van de Zwitserse zakenman Aleksei Korotajev, is nog onduidelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →