Sittard-Geleen eist opruimen afval bij W.G. Moermans

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie© Istock

De gemeente Sittard-Geleen eist dat W.G. Moermans BV binnen twee weken de hoeveelheid afval terugbrengt op eigen terrein.

Erwin Schmidt

Als daaraan geen gehoor wordt gegeven, ruimt de gemeente dat zelf op en gaat de rekening daarvan van naar schatting twee ton vervolgens naar de firma.Ernstige overschrijding Volgens Sittard-Geleen is er sprake van een ernstige overschrijding van de maximaal toegestane hoeveelheden bouw-, sloop- en groenafval op het perceel van het bedrijf aan de rand van Lindenheuvel. Het bedrijf verwerkt onder meer puin, groenafval, grond en autobanden.ControlesVolgens de gemeente hebben aan de Kampstraat meerdere controles plaatsgevonden. Al vorig jaar is vastgesteld dat de toegestane hoeveelheden opgeslagen afval werden overschreden. Herhaalde waarschuwingen hebben volgens de gemeente niet tot resultaat geleid. “Ook met het oog op het milieubelang is het zaak dat het afval spoedig wordt verwijderd”, laat de gemeente weten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee