Sittard-Geleen eist opruimen afval bij W.G. Moermans

Print
Sittard-Geleen eist opruimen afval bij W.G. Moermans

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

Sittard - De gemeente Sittard-Geleen eist dat W.G. Moermans BV binnen twee weken de hoeveelheid afval terugbrengt op eigen terrein.

Als daaraan geen gehoor wordt gegeven, ruimt de gemeente dat zelf op en gaat de rekening daarvan van naar schatting twee ton vervolgens naar de firma.

Ernstige overschrijding 
Volgens Sittard-Geleen is er sprake van een ernstige overschrijding van de maximaal toegestane hoeveelheden bouw-, sloop- en groenafval op het perceel van het bedrijf aan de rand van Lindenheuvel. Het bedrijf verwerkt onder meer puin, groenafval, grond en autobanden.

Controles
Volgens de gemeente hebben aan de Kampstraat meerdere controles plaatsgevonden. Al vorig jaar is vastgesteld dat de toegestane hoeveelheden opgeslagen afval werden overschreden. Herhaalde waarschuwingen hebben volgens de gemeente niet tot resultaat geleid. “Ook met het oog op het milieubelang is het zaak dat het afval spoedig wordt verwijderd”, laat de gemeente weten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →