Bosbrand langs de A2 opgeschaald naar grote brand

Print
Bosbrand langs de A2 opgeschaald naar grote brand

Afbeelding: Foto: Istock

De brandweer is maandagmiddag met groot materieel uitgerukt voor een bosbrand langs de A2 bij Weert. Bij de brand ging uiteindelijk ongeveer 1 hectare bos verloren.

Het vuur werd rond 15:45 uur opgemerkt.

Grote brand
In eerste instantie gingen de hulpdiensten uit van een middelbrand, maar enige tijd later werd er opgeschaald naar een grote brand. In totaal gingen er drie blusvoertuigen en twee waterwagens ter plaatse.

Er werd vooral opgeschaald vanwege de gebrekkige bluswatervoorziening ter plekke en omdat het vuur aan twee kanten woedde. "Omdat het spoor naast de A2 ligt en het aan beide kanten brandt", waren er meerdere voertuigen nodig volgens een woordvoerder. 

Treinverkeer
Het verkeer op de A2 heeft geen last van het vuur. De treinen op het nabijgelegen spoor wel. Het treinverkeer werd overigens niet stilggelegd, maar de treinen moesten wel hun snelheid aanpassen.

Rond 16:17 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Het nablussen gaat nog wel even duren. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →