Rechter beslist: vrouw weer aan het werk na eten chipjes

Print
Rechter beslist: vrouw weer aan het werk na eten chipjes

Afbeelding: Istock

Een vrouw uit Kerkrade die werd ontslagen bij de Action voor het eten van enkele chipjes mag toch weer aan het werk. De rechter vond het ontslag op staande voet te zwaar gestraft.

De vrouw at enkele chipjes uit een aangebroken zakje dat in de schappen van de winkel lag. De filiaalmanager zag dit en ontsloeg haar, nadat ze had toegegeven van de chips te hebben gegeten, meldt Wijlimburg. Ze vocht haar ontslag aan

Op de camerabeelden was te zien hoe de vrouw enkele chipjes at. Maar er kan niet worden vastgesteld dat ze de zak chips doelbewust uit het schap heeft gepakt en open gemaakt, zo oordeelde de rechter.

De vrouw is al ruim acht jaar werkzaam bij de Action en functioneerde naar volle tevredenheid. Nu de uitspraak van de rechter in haar voordeel is uitgevallen, moet ze weer gewoon aan het werk kunnen. Bovendien krijgt ze nog salaris uitbetaald van de afgelopen vier maanden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →