Spoor zwaar beschadigd: tot donderdagochtend geen treinen

© ED/Bert Janssen

Er rijden tot donderdagochtend geen treinen tussen Venlo en Eindhoven als gevolg van het ongeluk met een graafmachine van maandagochtend ter hoogte van de Snoertsebaan in Deurne.

Redactie

De NS laat weten dat de storing nog zeker tot 02:00 uur donderdagochtend duurt. Wel rijden er bussen tussen de stations van Horst-Sevenum en Deurne.

MeegesleeptBij het ongeluk tussen een goederentrein en een graafmachine werd maandagochtend een graafmachine honderden meters meegesleept. Masten van de bovenleiding, spoorstaven, dwarsliggers en spoorapparatuur raakten daarbij zwaar beschadigd. De exacte schade kan pas bepaald worden nadat de trein is weggesleept.

Daarvoor moet echter eerst de over honderden meters beschadigde bovenleiding verwijderd worden. Dat kost tijd omdat dat alleen kan met speciale apparatuur. Op dit moment vinden die werkzaamheden plaats en pas daarna kan bepaald worden hoe groot de schade exact is, laat Prorail op haar site weten.

Grote schadeDat de schade aanzienlijk is, staat wel al vast. Zo moeten er volgens Prorail zeker drie stalen palen compleet vernieuwd worden. Ook is de grond vervuild door de olie van de trein en de diesel van de graafmachine.

Wanneer alle werkzaamheden klaar zijn, volgen er eerst nog uitgebreide tests. Pas als die goed uitpakken mogen de treinen weer gaan rijden. Wanneer dat is, blijft voorlopig onduidelijk. Voor donderdagochtend 02:00 uur is dat in ieder geval zeker niet.

Lees ook: Hele dag geen treinen tussen Venlo en Eindhoven door aanrijding met graafmachine

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee