Spoor zwaar beschadigd: tot donderdagochtend geen treinen

Print
Spoor zwaar beschadigd: tot donderdagochtend geen treinen

Afbeelding: ED/Bert Janssen

Er rijden tot donderdagochtend geen treinen tussen Venlo en Eindhoven als gevolg van het ongeluk met een graafmachine van maandagochtend ter hoogte van de Snoertsebaan in Deurne.

De NS laat weten dat de storing nog zeker tot 02:00 uur donderdagochtend duurt. Wel rijden er bussen tussen de stations van Horst-Sevenum en Deurne. 

Meegesleept
Bij het ongeluk tussen een goederentrein en een graafmachine werd maandagochtend een graafmachine honderden meters meegesleept. Masten van de bovenleiding, spoorstaven, dwarsliggers en spoorapparatuur raakten daarbij zwaar beschadigd. De exacte schade kan pas bepaald worden nadat de trein is weggesleept. 

Daarvoor moet echter eerst de over honderden meters beschadigde bovenleiding verwijderd worden. Dat kost tijd omdat dat alleen kan met speciale apparatuur. Op dit moment vinden die werkzaamheden plaats en pas daarna kan bepaald worden hoe groot de schade exact is, laat Prorail op haar site weten.

Grote schade
Dat de schade aanzienlijk is, staat wel al vast. Zo moeten er volgens Prorail zeker drie stalen palen compleet vernieuwd worden. Ook is de grond vervuild door de olie van de trein en de diesel van de graafmachine. 

Wanneer alle werkzaamheden klaar zijn, volgen er eerst nog uitgebreide tests. Pas als die goed uitpakken mogen de treinen weer gaan rijden. Wanneer dat is, blijft voorlopig onduidelijk. Voor donderdagochtend 02:00 uur is dat in ieder geval zeker niet. 

Lees ook: Hele dag geen treinen tussen Venlo en Eindhoven door aanrijding met graafmachine

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →