Rookbommen waarschijnlijk gecoördineerde actie PSV-aanhang

© ANP/Marcel van Hoorn

De commotie die zondag tijdens PSV - Ajax werd veroorzaakt door rookpotten is waarschijnlijk veroorzaakt door een gecoördineerde actie van de PSV-aanhang.

ANP

De politie houdt rekening met dat scenario omdat in totaal zes aangestoken rookpotten zijn gevonden. Het gerucht gaat dat de enorme zwarte rookwolk die werd veroorzaakt een protest is geweest van enkele supporters tegen stadionverboden.De politie denkt dat een 35-jarige Eindhovenaar de rookpotten heeft aangestoken. De man zit vast en wordt beschuldigd van brandstichting. De politie vermoedt dat hij hulp heeft gehad en is daarom op zoek naar nog meer verdachten. Videobeelden uit het stadion worden dan ook bestudeerd.Grenzen overschredenDoor de zwarte rook kregen tientallen bezoekers ademhalingsmoeilijkheden en op de tribunes was paniek. De wedstrijd werd kort stilgelegd. PSV-directeur Toon Gerbrands kondigde maandag levenslange stadionverboden aan voor de daders. "Er zijn grenzen overschreden. Dit accepteren we niet'', zei hij.Het incident heeft ook vragen opgeroepen in de Eindhovense gemeenteraad. ,,Als rookbommen naar binnen kunnen komen, kunnen er ook andere zaken naar binnen worden gesmokkeld'', aldus de Eindhovense CDA-fractie. De partij wil dat de beveiliging van het stadion wordt verbeterd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee