'Mannen in politie-uniformen dreigden mijn vriendin in brand te steken'

© Still uit video Bureau Brabant

De drie mannen die in politie-uniformen vorig jaar een overval pleegden in Berlicum dreigden daarbij onder meer om de bewoonster met benzine te overgieten en in brand te steken.

Redactie

Dat zegt haar vriend in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

MeijelDe mannen overvielen de woning op de Hasseltsedijk op 5 november van het vorige jaar. Ze reden daarbij in een gestolen zwarte BMW met daarop kentekenplaten die in Meijel gestolen waren. De auto werd later op de dag uitgebrand terug gevonden in Eindhoven.

De man die zelf ook slachtoffer was, vertelt in Bureau Brabant over de overval en dat de als agenten verkleedde mannen maar om geld bleven schreuwen.

AgentenHet stel was eerder op de avond nog gaan uiteten. Ze zaten daarna weer net op de bank toen de 'agenten' uit hun auto stapten en aanklopten. "Ze wilden wat vragen stellen. Toen ik zag dat één van hen een lichte spijkerbroek droeg, wist ik dat het niet klopte."

Het mannelijke slachtoffer kreeg de deur echter niet meer tijdig dicht waarna de overvallers het huis binnenstormden. Hij werd vervolgens overmeesterd en kreeg een pistool tegen zijn hoofd gedrukt.

BenzineDaarna werden de armen en benen van de man vastgebonden. “Wat er met mijn vriendin gebeurde kon ik niet zien. Dat was wel het engste voor mij, dat ze iets met haar zouden doen”, vertelt het slachtoffer.

Uiteindelijk ging het de mannen enkel om geld. Om dat te krijgen gingen ze heel ver. “Ze hebben gedreigd om mijn vriendin met benzine te overgieten en haar in brand te steken.”

VluchtDe daders sloegen pas op de vlucht toen een vriend van het stel nietsvermoedend op bezoek kwam. Naar de daders wordt nog steeds gezocht.

Vanaf minuut 05:15.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee