'Mannen in politie-uniformen dreigden mijn vriendin in brand te steken'

Print
'Mannen in politie-uniformen dreigden mijn vriendin in brand te steken'

Afbeelding: Still uit video Bureau Brabant

De drie mannen die in politie-uniformen vorig jaar een overval pleegden in Berlicum dreigden daarbij onder meer om de bewoonster met benzine te overgieten en in brand te steken.

Dat zegt haar vriend in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. 

Meijel
De mannen overvielen de woning op de Hasseltsedijk op 5 november van het vorige jaar. Ze reden daarbij in een gestolen zwarte BMW met daarop kentekenplaten die in Meijel gestolen waren. De auto werd later op de dag uitgebrand terug gevonden in Eindhoven.

De man die zelf ook slachtoffer was, vertelt in Bureau Brabant over de overval en dat de als agenten verkleedde mannen maar om geld bleven schreuwen.

Agenten
Het stel was eerder op de avond nog gaan uiteten. Ze zaten daarna weer net op de bank toen de 'agenten' uit hun auto stapten en aanklopten. "Ze wilden wat vragen stellen. Toen ik zag dat één van hen een lichte spijkerbroek droeg, wist ik dat het niet klopte."

Het mannelijke slachtoffer kreeg de deur echter niet meer tijdig dicht waarna de overvallers het huis binnenstormden. Hij werd vervolgens overmeesterd en kreeg een pistool tegen zijn hoofd gedrukt.

Benzine
Daarna werden de armen en benen van de man vastgebonden. “Wat er met mijn vriendin gebeurde kon ik niet zien. Dat was wel het engste voor mij, dat ze iets met haar zouden doen”, vertelt het slachtoffer.

Uiteindelijk ging het de mannen enkel om geld. Om dat te krijgen gingen ze heel ver.  “Ze hebben gedreigd om mijn vriendin met benzine te overgieten en haar in brand te steken.”

Vlucht
De daders sloegen pas op de vlucht toen een vriend van het stel nietsvermoedend op bezoek kwam. Naar de daders wordt nog steeds gezocht.

Vanaf minuut 05:15.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →